Construction progress on bespoke house design in Co Wexford by D + P

by Philip Doyle, August 15, 2013
D + P worked with the site, pushing the lower part of the house into the hill to ground it in the landscape.
The bedrooms and utility/storage are in the lower part of the house and the fact that this part of the buildings back wall is underground allows it to use the natural warmth of the earth to help to heat the house. All the bedrooms face the morning sun to allow the clients to waken to the sunrise.
All living space, living, kitchen and dining are on the first floor to take advantage of the great views and light. Large roof lights brings dramatic injections of light deep into the house.

See website www.doyleandpartners.ie for more bespoke one off house design

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*